Orice persoana interesata de implementarea Programului Tranziție Justă 2021-2027, poate trimite alerte în ceea ce priveste neregulile la adresa de e-mail: office@adroltenia.ro sau prin completarea formularului alaturat.
Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371). O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților. Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).
Descarca Declaratia Directorului OIPTJ SV OLTENIA 2021-2027
Documentul de mai sus furnizează informatii referitoare la indicatorii de frauda si controalele de atenuare recomandate in situația identificării unor riscuri de fraudă la nivelul OIPTJ SV Oltenia prin AMPTJ.
Indicatorii de fraudă stabiliți pentru domeniile sensibile sunt cunoscuți și înțeleși de către angajații OIPTJ care pot detecta un comportament fraudulos, în funcție de tipurile verificărilor specifice care se realizeaza la nivelul structurilor OIPTJ Sud Vest Oltenia
Plângeri cu privire la cazurile în care operațiunile sprijinite de fonduri nu respectă accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu articolul 9 din Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități (CDPD a ONU), pot fi transmise și în atenția Punctului de contact pentru implementarea CDPD a ONU, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, la adresa de email: fonduri.dizabilitati@mfe.gov.ro. În același timp, art. 69 (7) din Regulamentul (UE) nr. 2021/1060 prevede faptul că examinarea la nivel național a sesizărilor nu aduce atingere posibilității generale a cetățenilor și a părților interesate de a adresa plângeri Comisiei Europene. La cererea Comisiei, statele membre vor examina plângerile înaintate acesteia care se încadrează în sfera de acțiune a programelor lor și vor informa Comisia cu privire la rezultatele respectivelor examinări.